browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Turistična ponudba

 

KK Strmol nudi rekreativno ježo v neokrnjeni naravi

v osrčju pokrajinskega parka pod Donačko goro.

Untitled-3

 

V Rogatcu, v majhnem kraju z bogato naravno in kulturno dediščino, ki leži v neposredni bližini naravnega zdravilišča Rogaška Slatina, vse več domačinov in turistov najde pravšnjo mero sprostitve in rekreacije na konjskem hrbtu. Ljubitelji konj si z rekreacijskim jezdenjem v čudoviti okolici gozdov, pragozdov, vaških – še vedno makedamskih – in gozdnih poteh napolnijo baterije ter naužijejo narave v vseh štirih letnih časih.

 

ŠOLA JAHANJA – ZA VSE, KI SE ŽELITE NAUČITI JAHATI ALI IZPILITI SVOJE ZNANJE

 

Skozi vse leto organiziramo in izvajamo tečaje jezdenja. Nahajamo se v osrčju pokrajinskega parka, zato boste svoje učne ure preživljali v neokrnjeni okolici. Pri nas izvajamo šolo jahanja do nivoja Jahač 2, osnove preskakovanja zaprek, izvajamo dodatne izobraževalne vikende, obenem pa konjeniški klub nudi prostor za druženje konjenikov in ljubiteljev konj.

Učenje jahanja poteka v ograjenem prostoru (maneža), ki zagotavlja varnost in okolje za intenzivno zbranost, ki jo začetnik potrebuje.

Če se želite na konju preizkusiti tudi vi, če ste si od nekdaj želeli povzpeti na konja, ali pa želite izpiliti svoje znanje in kondicijo, vabljeni!

 

Člani kluba Zunanji
Jahanje v maneži – samostojno (1h) 9,00 € 13,00 €
Jahanje v maneži – inštruktor (1h) 14,00 € 16,00 €
Vodeno jahanje – inštruktor (1h) 14,00 € 16,00 €
Jahanje v lonžirnem krogu (45min) 10,00 € 12,00 €
Začetni tečaj jahanja (5h) 70,00 € 80,00 €
Začetni tečaj jahanja (10h) 140,00 € 160,00 €
Nadaljevalni tečaj jahanja (10h) 140,00 € 160,00 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TERENSKO JAHANJE – ZA ŽE IZKUŠENE, ZA ODDIH IN SPROSTITEV V NARAVI

 

Terensko jahanje ponuja sprostitev, adrenalin in popoln užitek narave v vseh štirih letnih časih. V Rogatcu imamo 7 urejenih konjeniških poti različnih zahtevnosti in dolžin, ki nudijo odlično terensko ježo z razglednimi točkami, ježo po gozdovih Donačke gore, doline reke Sotle, med polji, po vaških makedamskih poteh, mimo turističnih znamenitosti. Tako boste okolico konjušnice spoznavali na konjskem hrbtu, uživali v razgibani pokrajini in raznoliki ježi.

Pri terenski ježi jezdec pridobi izkušnje in sposobnost ocenjevanja fizičnih in čutnih sposobnosti konja, pa tudi kondicijo, moč, samodisciplino, vzdržljivost in samozaupanje. Vas mika?

Naužijte se narave v vseh štirih letnih časih!

 

Člani kluba Zunanji
Jahanje na terenu (1h) z vodenjem 18,00 € 24,00 €

 

 

 

 

POLETNI KONJENIŠKI TABOR – ZA OTROKE IN MLADINO

 

Za otroke od 8 do 15 let organiziramo konjeniški tabor OdkloPočitnice, ki združuje poučne in zabavne vsebine. Želimo, da se otroci »odklopijo« od sodobne tehnike in še najdejo iskro v gozdu, soncu, zvezdah, živalih, prednikih, dediščini in pa najpomembnejše – igro v delu. Taborniki poleg konjeništva spoznavajo kako preživeti v naravi, se udeležijo plesnih, likovnih in etnografskih delavnic, raziskujejo dediščino kraja, se pogovarjajo v angleščini in spoznavajo različne športe, ki jih nudi Rogatec: jadralno padalstvo, igre z žogo, ribištvo, pohodništvo… Opazujejo čebelnjake, izdelujejo glasbila prednikov, plešejo kavbojski ples, spoznavajo od kod prihajajo vsakdanje dobrine.

Taborniki šotorijo poleg konjušnice, kar jim nalaga skrb za konje. Konjeniške delavnice zajemajo učenje jahanja, spoznavanje konjev, teorije in opreme, terensko ježo, jahanje brez sedla, popeljemo se s kočijo in spoznavamo vse, kar združuje konjeništvo.

Glede prostih mest, prijav, starostnih omejitev in potrebe po predhodnem znanju se pozanimajte na kkstrmol@gmail.com ali s klicem na 040 377 485.

 

Člani kluba Zunanji
Poletni tabor mini – “Mini tabor” 120,00 € 160,00 €
Poletni tabor midi – “OdkloPočitnice” 190,00 € 230,00 €
Poletni tabor maxi – “Mladinski tabor” 160,00 € 210,00 €

 

 

 

 

 

 

PREŽIVITE POPOLDAN S KONJI

Izklopite misli vsakdana in ob druženju s konji uživajte v naravi. Pridite v konjušnico, si rezervirajte šolo jahanja, se odpravite na terensko ježo, se podučite v delavnicah in obiščite nostalgično mesto Rogatec.

Za popolno izkušnjo s konji priporočamo paket “Preživite popoldan s konji”, ali pa si ga sestavite sami iz posameznih storitev. Vabimo vas,  da spoznate konje, jih lonžirate, čistite, hranite in se preizkusite v jahanju brez sedla. Tako boste doživeli pristen stik s konjem, spoznali ta mogočna bitja, se naučili osnovnega znanja pri delu s konji in preživeli prijetno popoldne v naravi.

Če se ne želite povzpeti na konja, jih pa vseeno občudujete in se želite družiti z njimi, se udeležite zgolj našega dodatnega programa.

Tisti z večjo željo po jahanju in z malo več kondicije, pa si vzemite 2 uri jahanja in 1 uro dodatnega izpopolnjevanja. Tako boste preživeli nepozabno športno popoldne med konji.

 

Samostojne dejavnosti: Člani kluba Zunanji
Jahanje v maneži – samostojno (1h) 9,00 € 13,00 €
Jahanje v maneži – inštruktor (1h) 14,00 € 16,00 €
Jahanje na terenu (1h) 9,00 € 13,00 €
Jahanje na terenu (1h) z vodenjem 20,00 € 26,00 €
Paket:
“Preživite popoldan s konji” 75,00 €

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Paket “Preživite popoldan s konji” zajema: predstavitev in ogled konjušnice, učenje vodenja konja, teorijo o konjih, nego konja, najem opreme za jahanje, učenje jahanja v maneži, jahanje brez sedla in uro vodenega jahanja. Trajanje: 4 ure

.

TEMATSKI DOGODKI – SPREMLJAJTE NAŠO SPLETNO STRAN IN SE UDELEŽITE ZABAVNIH DOGODKOV

 

KK Strmol organizira za člane kluba številne dogodke, ki izobražujejo, zabavajo in skrbijo za dobro vzdušje. Udeležimo se žegnanja konj pri Sv. Juriju pod Donačko goro, ki konje gostuje na Jurjevo. Na konjskem hrbtu se podamo na dvodnevno ježo, kjer praznični prvi maj preživimo v neokrnjeni naravi pri izviru reke Sotle. 01 02

 

Dan odprtih vrat organiziramo v sklopu občinskega praznika (konec avgusta). 03 04

 

Noč čarovnic na dvorcu Strmol je vsako leto zadnjo soboto v oktobru (dvorec Strmol). 05

 

Tradicionalno žegnanje konj na Jurjevo, v Rogatcu pod Donačko goro pri cerkvi Sv. Jurija.