browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

O klubu

KK Strmol – kjer konji in jahači uživajo v sožitju neokrnjene narave v osrčju pokrajinskega parka pod Donačko goro.

V Rogatcu, v majhnem kraju z bogato naravno in kulturno dediščino, ki leži v neposredni bližini naravnega zdravilišča Rogaška Slatina, vse več domačinov in turistov najde pravšnjo mero sprostitve in rekreacije na konjskem hrbtu. Ljubitelji konj si z rekreacijskim jezdenjem v čudoviti okolici gozdov, pragozdov, vaških in gozdnih poteh napolnijo baterije ter naužijejo narave v vseh štirih letnih časih.

11143372_10152858551242617_1410321830664574088_o
CELOVITA ŠPORTNA IN TURISTIČNA PONUDBA

Skozi vse leto organiziramo in izvajamo strokovne tečaje jezdenja z zaključnim izpitom na ustrezni ravni. Nahajamo se v osrčju pokrajinskega parka, kar nam nalaga skrb za urejanje in vzdrževanje konjeniškega dela.Konjeniški klub Strmol nudi šolo jahanja, pripravo in opravljanje izpitov Jahač 1 in Jahač 2, izobraževanje za tekmovalno licenco, športne treninge (dresura, preskakovanje zaprek), vodeno jahanje, samostojno jahanje v maneži, jahanje oseb s posebnimi potrebami, terensko ježo po urejenih konjeniških poteh za izkušene jahače, izobraževalne vikende, oskrbo za konja, rehabilitacija konj, poletni tabor za otroke, zabavno-poučne izlete za člane in ostale dogodke v okviru delovanja kluba, ki služijo izobraževanju in druženju ljubiteljem konj in športnim navdušencem.

INTENZIVNA IZPOPOLNJEVANJA: za vas ali vašega konja, posamično ali kot del izobraževalnega vikenda, z delom na tleh ali kot trening za pripravo na prva tekmovanja.

Grajsko dvorišče obnovljenega srednjeveškega gradu Strmol v Rogatcu je ob številnih priložnostih in prireditvah popestreno s konji in jezdeci iz Konjeniškega kluba Strmol. Ena izmed tovrstnih tematskih prireditev je noč čarovnic.

DSC_0413 DSC_0210 DSC_1281

V okviru praznovanja občine Rogatec prirejamo dan odprtih vrat. Namen je odpreti vrata za vse, ki se zanimajo za konjeništvo in naš klub. Na voljo imajo informacije, ogledajo si konjušnico in prostore. Obiskovalci se lahko preizkusijo v jahanju ali se popeljejo s kočijo. Skozi ves dan prirejamo zanimive vsebine, v začetku za dogajanje poskrbijo naši mlajši jahači, nato pa se gledalcem predstavijo v različnih igrah, veščinah in načinih jahanja tudi malo bolj izkušeni.

Urejene konjeniške poti nudijo spoznavanje pokrajine okoli Rogatca, uživanje v naravi, sprostitve, za nadebudne pa pravšnjo mero adrenalina. Za malo več znanja željne prirejamo izobraževalne vikende, kjer udeležence poučimo o temeljiti negi konja, obnašanju v čredi, teoriji in zgodovini konj, naučimo jih lonžiranja, premagovanja strahu s konjem, vodenje konja skozi parkur, odpravimo se na terensko ježo, se preizkusimo v jahanju brez sedla, igrah in se popeljemo s kočijo.

1175417_10151591167832617_721351448_n 396085_10150914994357617_1134174840_n 1959325_10152023873517617_2131037957761842536_n

JAHALNI TABOR: Ljubiteljsko druženje otrok in mladine v klubu je spodbudilo zaželjene počitnice v zelenem okolju, ki se že leta izvajajo tudi pri nas. Preplet športnih, likovnih, jezikovnih in ustvarjalnih aktivnosti, druženje z živalmi, učenje jahanja, taborništvo, uživanje v neomejenih gozdovih in travnikih ter ohranjena dediščina iz bližnjega pokrajinskega muzeja, vse to starši in otroci dobijo v »paketu« odkloPočitnice – kolonija. Za otroke in mladino organiziramo konjeniški tabor OdkloPočitnice, kjer se otroci »odklopijo« od sodobne tehnike in še najdejo iskro v gozdu, soncu, zvezdah, živalih, prednikih, dediščini in pa najpomembnejše – igro v delu.; ter doživijo nepozabni teden.

PRAZNOVANJE ROJSTNEGA DNE: Če vaši otroci uživajo v bližini konj, je to pravi kraj za praznovanje rojstnega dne. Ob zabavi s konji, se otroci naučijo  nege, nežnosti in prijaznosti do živali. Druženju s konji sledi jahanje, če želite, pripravimo tudi tematsko zabavo – kavbojsko, indijansko ali pravi dan za princesko.

TURISTIČNA PONUDBA: šola jahanja za vse, ki se želijo naučiti jahanja ali izpiliti svoje znanje, terensko jahanje za že izkušene, ki želijo oddih v naravi in spoznavati regijo na konjskem hrbtu, tematski dogodki za zabavo in izobraževanje, lahko pa preživite dan s konji in sebi ali bližnjim omogočite voden ogled konjušnice, druženje s konji, jahanje in delavnice na temo konjeništva.

JAHANJE oseb s posebnimi potrebami: zajema predhodni posvet z zdravnikom, na podlagi katerega se določi program jahanja prilagojeno posamezniku. Za zainteresirane se  ježa izvaja 1x tedensko s prisotnostjo zdravnika in vodnika jahanja.
7 18 1

PRIREDITVE IN DOGODKI:

  • Konjeniške igre s sodelovanjem s KD Pesnica
  • Tekmovanja dresura CNDC & vodeno jahanje
  • Dan odprtih vrat v sklopu občinskega praznika
  • Športni dan v Rogatcu sodelovanje z lokalnimi skupnostmi
  • Noč čarovnic na dvorcu Strmol
  • Dogodki za člane: blagoslov konj pri Sv. Juriju, prvomajski piknik, večdnevne terenske ježe, ekskurzije,  praznovanja, prihod Božička …

ROGATEC IN OKOLICA

Občina Rogatec je nastala kot ena izmed petih občin na ozemlju nekdanje občine Šmarje pri Jelšah (06.11.1994 Ur. l. 60/94, 69/94). Velikost občine Rogatec je 40 km2 in je ena od manjših občin v Sloveniji. Devet naselij je razporejenih v tri krajevne skupnosti in sicer Dobovec, Donačka Gora in Rogatec. Meji na sosednjo Republiko Hrvaško; ima mednarodni mejni prehod Dobovec in meddržavni mejni prehod Rogatec. V občini Rogatec je bilo, po podatkih SURS-a, pri popisu prebivalstva, gospodinjstev in stanovanj v letu 2002, prijavljenih 3191 prebivalcev.