Prvomajska terenska ježa in piknik

Že tradicionalno se konjeniki Strmola odpravijo na terensko ježo na praznik dela.  Jutro prvega maja je bilo čudovito za terensko ježo v različne smeri: Belinec, Log, Donačka gora… Popoldne so se člani kluba družili ob pikniku in uživali prijetno sončno popoldne na dela prost dan 🐴🌤😊

 

Deli z ostalimi
Comments Off on Prvomajska terenska ježa in piknik

Prvomajski teren na Belinec in pohod do izvira Sotle

Tradicionalno dvodnevno druženje se je za prvomajske praznike ponovilo. Z osmimi konji smo odjahali do Koserjeve koče, kjer smo imeli piknik, se nastavljali sončnim žarkom, uživali v neokrnjeni naravi, nekateri pa so odšli peš do izvira reke Sotle.

1609715_10152020588812617_8864058872447192975_n 10153862_10152020586897617_405899305987941181_n 10157369_10152020585787617_2305056656927915252_n

Deli z ostalimi
Comments Off on Prvomajski teren na Belinec in pohod do izvira Sotle

Prvomajski teren na Belinec

Že tradicionalno so se člani Strmola odpravili na lovsko kočo na Belincu. Ježa je potekala od konjušnice, preko Žahenberske doline in Loga do Belinca, kjer gozdna pot vodi proti izviru reke Sotle. Letos smo zaradi obilice dogodkov priredili bolj sproščeno prvomajsko druženje in piknik, kjer so imeli lastniki konj in interesenti možnost prvi maj ubeležiti v sončnem vremenu gozdov Loga, pri Koserjevi koči.

Deli z ostalimi
Comments Off on Prvomajski teren na Belinec

Dvodnevni teren na Belinec

Praznični prvi in drugi maj smo ponovno preživeli na Koserjevi koči na Belincu. Idilična narava in toplo majsko sonce sta nas sprejela z odprtimi rokami.

Po prihodu konjev z jezdeci na Belinec smo najprej oskrbeli konje in jih pustili, da se spočijejo do popoldanskih terenov na izvir reke Sotle. Okrepčali smo se tudi mi in se po želji priključili različnim dogajanjem ali se prepustili počitku v naravi pod toplimi sončnimi žarki. Lakota in prijetne vonjave žara so nas priklicali h koči, kjer smo se lotili dobrot z žara in prijetno hladne pijače. Prijavljeni za popoldanske terene so nestrpno čakali in konji so jim z veseljem izpolnili želje. Nekateri so videli celo palčke, ki so sramežljivo kukali iz goščave in kupov kamenja. Seveda palčke ne vidi vsak – samo tisti, ki verjame. Veseli in zadovoljni smo preživeli praznike. Vsem tistim, ki ste se nam pridružili, hvala za družbo in dobrote, ki ste jih prinesli s sabo.

Do naslednjega leta.

Deli z ostalimi
Comments Off on Dvodnevni teren na Belinec

Dvodnevni izlet na Belinec

Tradicionalni dvodnevni izlet na Belinec smo preživeli v prijetnem vzdušju. Vreme je bilo malce muhasto, vendar nam je uspelo narediti vse, kar smo načrtovali.

Proti Koserjevi koči smo odjahali z osmimi konji. Mitra in Čipka sta se z jahačema vrnili isti dan, vsi ostali konji pa so prenočili na prostem, v idiličnem okolju Belinca.

Zraven jezdenja smo se preizkusili v streljanju, pohodništvu proti izviru Sotle, peki žara in kartanju remija. Otroci pa so imeli filmski večer v koči, kajti dež nam je preprečil večerni program v naravi.

Imeli smo se zares lepo!

Deli z ostalimi
Comments Off on Dvodnevni izlet na Belinec

Tradicionalni prvomajski teren

Prvega maja 2010 smo si zasedlali konje in odjahali do Koserjeve koče pri Belincu, kamor vodi pot do izvira Sotle. Piknik, narava, skoraj že poletno vreme, ježa po bujno zelenem gozdu, druženje,  duh po svežem, športne aktivnosti ali le lenarjene za dela prost dan je privabilo kar nekaj članov KK Strmola. Letos je bilo devet konjev, ki so poleg nadebudnih članov prespali pri koči in se naslednji dan vrnili.

 

Deli z ostalimi
Comments Off on Tradicionalni prvomajski teren

Že tradicionalni prvomajski dvodnevni teren

V petek, 1.5., smo se ob 8h zbrali v konjušnici, pripravili vse za teren in v treh skupinah odjahali proti lovski koči na Belincu. Tam smo razjahali in konje dali na pašo. Privoščili smo si prigrizek, malo počitka, nato pa so že prišli ostali kandidati željni terenske ježe. Opravili smo deset terenov do izvira Sotle in tako vsem tečajnikom, ki so prišli poizkusiti, kako je jahati na terenu v neokrnjeni naravi, polepšali dan. Želodci so začeli kruliti tako nam, kot konjem, zato smo pričeli mi z večerjo, konje pa smo napojili in nahranili. Dva  smo odjahali nazaj  v konjušnico. V večernih urah je sledilo druženje in nato spanje. V zgodnjih jutranjih urah so nas prebudili sončni žarki, malo smo se okrepili in se nato vrnili proti konjušnici v dveh skupinah. Uživali smo!

Deli z ostalimi
Comments Off on Že tradicionalni prvomajski dvodnevni teren

Dvodnevni izlet s konji

Prvega in drugega maja smo se odpravili na turo proti lovski koči na Belincu, kjer smo postavili pastirje za konje in imeli piknik. Od te postojanke smo parkrat odjahali proti izviru Sotle in tamkajšnji okolici. Piknika so se udeležili tudi nejahači, ki so se podali do izvira peš. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da napovedanih ploh ni bilo. Polovica konj je prenočila tam, tako da so pot nadaljevali naslednji dan. Druga polovica pa je po planu odjahala prvega maja nazaj proti Rogatcu.
Vsem sodelujočim pri pikniku se zahvaljujemo za pomoč in tudi lovcem, ki so nam dali  na razpolago kočo na Belincu.

Deli z ostalimi
Comments Off on Dvodnevni izlet s konji