Tekmovanje v dresuri in vodenem jahanju

Na vročo avgustovsko soboto, 18.8., smo v KK Strmol imeli ponovno tekmovanje v dresuri CDNC in vodenem jahanju.

 

 

 

 

 

 

Od 9h do 13h je potekal dresurni del tekmovanja v večih kategorijah, ob 14h pa so se imele priložnost predstaviti ekipe vodenega jahanja. Hvala članom za pomoč pri izvedbi!

Deli z ostalimi
Comments Off on Tekmovanje v dresuri in vodenem jahanju

Vabljeni

Deli z ostalimi
Comments Off on Vabljeni

Udeležba na tekmovanju

Tekmovanje v dresurnem jahanju CDNA je 21.4.2018 potekalo v Posestvu Marsilea. Tekme sta se udeležili tudi tekmovalki KK Strmol: Renata Kuraj s Sennayem & Tamara Korez z Bliskom.

Deli z ostalimi
Comments Off on Udeležba na tekmovanju

Tekmovalni dan v Rogatcu 19.8.2017

Že tretja dresurna tekma na območju Obsotelja in Kozjanskega je bila organizirala v KK Strmol. Cilj dresure je harmonija med konjem in jahačem ter razvoj konja v zadovoljnega športnika, kar smo na tekmovalni dan lahko občudovali. KK Strmol je na tekmovalni dan beležil 18 startov v dresurnem tekmovanju glede na različne kategorije. Tekmovalci so poleg jahačev iz KK Strmola prihajali iz KK Stol (Žirovnica), KD Piramida (Kamnica), Jahalni klub Kasco Svečina (Zgornja Kungota), KD Marsilea (Dornava), KD Pesnica (Pesnica) in se pomerili v 5 kategorijah.

Aktivno udeležbo smo omogočili tudi najmlajšim jahačem, ki z jahanjem šele začenjajo. Konjeniki, stari od štiri do deset let, so se pomerili v vodenem jezdenju na ličnih ponijih. Disciplina, ki je po svetu že precej uveljavljena, je pri nas šele v povojih in ima za otroke številne pozitivne učinke. “Otroci se lahko prvič soočijo s predstavitvijo ponija in se seznanijo s tekmovalnim konjeništvom, ob tem pa pridobijo tudi čut za disciplino in odgovornost. Mladi jahači namreč v sklopu tekmovanja predstavijo svoje konje, ki jih sami uredijo in negujejo, sodniki pa v vsakem krogu tekmovalcev izberejo najlepše urejenega ponija ter podelijo posebno nagrado za kategorijo PIMP MY PONY”, pojasnjuje Renata Kuraj (vaditeljica jahanja KK Strmol). Zelo pomembno je, da otrokom že takoj pokažemo pomembnost ustrezne nege in skrbi za konje. Tako se na tovrstnih tekmovanjih izbere ponija, ki je najlepše urejen, očiščen, ima spletene kitke ter je v primerni kondiciji. Zmagovalno plaketo »Pimp my Pony« je zasluženo prejel poni DAISY iz KK Slovenj Gradec.

V vodenem jahanju je bilo na startu 14 trojic, ki jo sestavljajo poni, jahač (4 – 10 let) in vodnik. Tekmovalci so prihajali iz KK Strmol, KD Pesnica, KD Marsilea, KK Slovenj Gradec in kluba Konji pri zeleni hiški. V vodenem jahanju je dobila prvo mesto trojica: Gaja Jakoš (9 let) z vodnico Leo Jakoš in konjem Major, prihajajo iz kluba Konji pri zeleni hiški iz kraja Ceršak.

Po besedah predsednika kluba Vilija Bukšeka je tekmovanje že tretje leto organizirano v Rogatcu z namenom, da kraj pridobiva na prepoznavnosti v konjeniškem športu in privabi število gledalcev in medijev, ki pozdravljajo zelo dobro organiziran tekmovalni dan rogaškega kluba. S tesnim sodelovanjem s sodniki in Konjeniško zvezo Slovenije načrtujemo krepitev sodelovanja še v prihodnje in ustvarjamo skupino tekmovalcev v lokalnem območju, ki se aktivno udeležujejo dresurnega športa z namenom pripeljati tovrstno tekmovanje tudi v našo regijo.

Deli z ostalimi
Comments Off on Tekmovalni dan v Rogatcu 19.8.2017

Tekmovalni dan 19.8. – časovnica

Deli z ostalimi
Comments Off on Tekmovalni dan 19.8. – časovnica

VABILO na tekmovalni dan 19.8.2017

KK Strmol vabi na tekmovanje v dresuri, ki bo v soboto 19.8.2017.

Sodnici: Anica Rojec in Dora Markun. Napovedovalka: Marjeta Kamenšek
Tekmovališče je peščeno 20×40 m. Ogrevalni prostor je peščen, na razpolago pa je tudi travnata podlaga.
Tekma bo izvedena na površinah kluba KK Strmol, ki je vpet v pokrajinski park, v neposredni bližini dvorca Strmol in največjega etnološkega muzeja na prostem v Sloveniji, ki bo imel na ta dan prost vstop za vse obiskovalce. Tako boste lahko tekmovalni dan popestrili z obiskom turističnih znamenitosti in sebi ter gledalcem omogočili poletni izlet v idilično pokrajino naravne in kulturne dediščine.

ZA POPESTRITEV BO IZVEDENO TUDI TEKMOVANJE V VODENEM JAHANJU ZA OTROKE.

Prijave so možne na kkstrmol@gmail.com.

Lokacija tekmovanja: Konjeniški klub Strmol, Ptujska cesta 21, 3252 Rogatec
Prijave do 15.8.2017. Vse dodatne informacije bodo objavljene na portalih od KK Strmol.
V primeru dežja dogodek odpade. Ob hudi vročini se prilagodi ura pričetka.

Tekmovalne kategorije so sledeče:
E2_12 (jahači z licenco višjo od E)
E2_12 (jahači z licenco E)
E3_12 (jahači z licenco višjo od E)
E3_12 (jahači z licenco E)
A11_12 (jahači z licenco višjo od A)
A11_12 (jahači z licenco A)
A13_12 (jahači z licenco višjo od A)
A13_12 (jahači z licenco A)
L9_13
LM7_10
LM8_12
M7_10

Partner dogodka: KD Pesnica

Deli z ostalimi
Comments Off on VABILO na tekmovalni dan 19.8.2017

Konjeniške igre – to soboto

Deli z ostalimi
Comments Off on Konjeniške igre – to soboto

Tekmovalni dan v Rogatcu

Pod okriljem Konjeniškega kluba Strmol in Konjeniškega društva Pesnica smo v soboto 20.8. organizirali tekmovanje v dresurnem jahanju CNDC za tekmovalce iz celotne Slovenije.

Priložnost za predstavitev bodo dobili tudi najmlajši (od 4 do 10 let), ki so se pomerili v vodenem jahanju.

 DSC_0833  _DSC0027_DxO

 _DSC0248_DxO

Dresurno tekmovanje drugič v tej regiji

Prva dresurna tekma na območju Obsotelja in Kozjanskega je bila organizirala pred enim letom. V 2016 se je KK Strmol tekmovanja udeležil ne samo kot organizator, ampak kot registriran tekmovalni konjeniški klub. Po besedah vaditeljice jahanja Renate Kuraj iz Konjeniškega kluba Strmol je »šolanje konja za tekmovanje izredno dolgotrajno in zahteva veliko znanja ter potrpežljivosti, saj gre za disciplino, ki izšola tako konja kot jahača. Tako preko pravilnega treninga ohranimo in poudarimo konjeve naravne hode (korak, kas in galop), izboljšamo konjevo nosilno moč in posledično njegovo zdravje, danes pa je cilj dresure harmonija med obema in razvoj konja v zadovoljnega športnika,« razlaga Renata Kuraj.

Jahači so odjezdili predpisano nalogo, ki vključuje elemente različnih zahtevnosti. V petih kategorijah – E2, E3, A11, L in LM7 – so se pomerili tekmovalci iz vse Slovenije, med njimi je bilo kar nekaj domačih konjenikov in ena gostja iz Hrvaške. Zlata odličja so šla v roke Anje Dušej (KD Marsilea) in Klare Poljšak (KK Krka – Grm Novo Mesto).


Za popestritev vodeno jahanje za otroke

Aktivno udeležbo smo omogočili tudi najmlajšim jahačem, ki z jahanjem šele začenjajo. Konjeniki, stari od štiri do deset let, so bodo pomerili v vodenem jezdenju na ličnih ponijih. Disciplina, ki je po svetu že precej uveljavljena, je pri nas šele v povojih in ima za otroke številne pozitivne učinke. “Otroci se lahko prvič soočijo s predstavitvijo ponija in se seznanijo s tekmovalnim konjeništvom, ob tem pa pridobijo tudi čut za disciplino in odgovornost. Mladi jahači namreč v sklopu tekmovanja predstavijo svoje konje, ki jih sami uredijo in negujejo, sodniki pa v vsakem krogu tekmovalcev izberejo najlepše urejenega ponija ter podelijo posebno nagrado za kategorijo PIMP MY PONY”, pojasnjuje Renata Kuraj.

Ponija in jahača vodi oseba na povodcu v hodu in kasu. Prav tako se lahko zahteva majhne naloge v gibanju. Oseba, ki drži povodec mora delovati kot spremljevalec in mora čim manj vplivati na ponija in na jahača. Izbor nalog sledi po navodilih sodnika. Na tekmovanju lahko sodelujejo poniji stari več kot 4 leta (samo kobile in kastrati). Poni je po pravilih Mednarodne konjeniške zveze (FEI) konj nižji od 150 cm (višina vihra) oz. podkovan nižji od 151 cm. Zelo pomembno je, da otrokom že takoj pokažemo pomembnost ustrezne nege in skrbi za konje. Tako se na tovrstnih tekmovanjih izbere ponija, ki je najlepše urejen, očiščen, ima spletene kitke ter je v primerni kondiciji.

 _DSC0096_DxO  _DSC0466_DxO DSC_0108

KK Strmol je tudi letos s sodelovanjem partnerskim klubom KD Pesnica priredil tekmovalni dan, ki je prijetno doživetje tako za tekmovalce kot obiskovalce. V osrčje pokrajinskega parka smo prinesli nekaj tekmovalnega duha, konji pa so graciozno predstavljali svoje naloge pod taktirko svojih jahačev.

Fotografije: Tadej, Vojko, Rihard za arhiv  KK Strmol

Deli z ostalimi
Comments Off on Tekmovalni dan v Rogatcu

Sprememba statusa

KZS je na 4. seji UO KZS 14.12.2015 potrdila, da se KK Strmolu spremeni status v tekmovalni klub.

Deli z ostalimi
Comments Off on Sprememba statusa

KK STRMOL GOSTITELJ DRESURNEGA TEKMOVANJA CNDC

Pod okriljem Konjeniškega kluba Strmol in Konjeniškega društva Pesnica je bilo v nedeljo, 16.8.2015, organizirano dresurno tekmovanje CNDC za tekmovalce iz celovne Slovenije. Priložnost za predstavitev so dobili tudi najmlajši (od 4 do 10 let), ki so se pomerili v vodenem jahanju.

1 11 121

Dresurno tekmovanje prvič v tej regiji

To je bila prva dresurna tekma na območju Obsotelja in Kozjanskega. Po besedah vaditeljice jahanja Renate Kuraj iz Konjeniškega kluba Strmol je šolanje konja za tekmovanje izredno dolgotrajno in zahteva veliko znanja ter potrpežljivosti, saj gre za disciplino, ki izšola tako konja kot jahača. Tako preko pravilnega treninga ohranimo in poudarimo konjeve naravne hode (korak, kas in galop), izboljšamo konjevo nosilno moč in posledično njegovo zdravje, danes pa je cilj dresure harmonija med obema in razvoj konja v zadovoljnega športnika,« razlaga Renata Kuraj. Jahači so po glasbi odjezdili predpisano nalogo, ki vključuje elemente različnih zahtevnosti. V petih kategorijah – L9, A13, A11, E2, E3 – so se pomerili tekmovalci iz vse Slovenije, med njimi je bilo kar nekaj domačih konjenikov. Zlata odličja so šla v roke Sare Mernik (KD Marsilea), Žane Vnučec (KK Ljubljana), Maruše Čotar (KK Velebiro), Nastje Skušek (KD Pesnica), Sare Flac (KD Marsilea), Lee Vodopivec (KD Piramida).

9 6 15

Za popestritev vodeno jahanje za otroke

Aktivno udeležbo smo omogočili tudi najmlajšim jahačem, ki z jahanjem šele začenjajo. Konjeniki, stari od štiri do deset let, so se pomerili v vodenem jezdenju na ličnih ponijih. Disciplina, ki je po svetu že precej uveljavljena, je pri nas šele v povojih in ima za otroke številne pozitivne učinke. “Otroci se lahko prvič soočijo s predstavitvijo ponija in se seznanijo s tekmovalnim konjeništvom, ob tem pa pridobijo tudi čut za disciplino in odgovornost. Mladi jahači namreč v sklopu tekmovanja predstavijo svoje konje, ki jih sami uredijo in negujejo, sodniki pa v vsakem krogu tekmovalcev izberejo najlepše urejenega ponija ter podelijo posebno nagrado za kategorijo PIMP MY PONY”, pojasnjuje Renata Kuraj. Dogodek je prijetno doživetje tako za tekmovalce kot obiskovalce.

17 18 19

KK Strmol se je letos predstavil kot gostitelj dresurnega tekmovanja in v osrčje pokrajinskega parka prinesel nekaj tekmovalnega duha. Konji so graciozno predstavljali svoje naloge  in obiskovalcem tekmovanja omogočili spoznavanje kraja Rogatec ter dveh tekmovalnih disciplin v konjeništvu.

Linda Madarasi

Fotografije: Tadej in Rihard za arhiv KK Strmol

Deli z ostalimi
Comments Off on KK STRMOL GOSTITELJ DRESURNEGA TEKMOVANJA CNDC