Konjeniški sejem v Veroni

Tudi letos je partnerski klub KD Pesnica organiziral na martinovo soboto (9.11.) izlet na veliki konjeniški sejem v Italiji. Tudi letos se je udeležilo nekaj naših članov (10), kjer smo spoznavali novosti, občudovali spretnosti in tekmovanja, spoznavali najrazličnejše pasme konj in na sejmu kupovali najnujnejše od konjeniške in jahalne opreme.

Deli z ostalimi
Comments Off on Konjeniški sejem v Veroni

Konjeniški sejem v Veroni

Konjeniško društvo Pesnica organizira enodnevni izlet v Verono! Če ste ljubitelji konj potem bo to nekaj za vas, saj si boste lahko ogledali različne vrste konj, razne prireditve s konji in tudi kaj kupili zase ali za vašega konja.

Odhod z avtobusom bo v soboto, 9. novembra 2013, ob 2. uri zjutraj (dobimo se 15 min prej) izpred avtobusne postaje v Mariboru (možen vstop tudi v Slo. Bistrici, Celju, Dramljah ali po dogovoru). Nato bo sledila vožnja po avtocesti do prvega postanka. Vožnjo bomo nadaljevali do mejnega prehoda Vrtojba. Po opravljenih mejnih formalnostih bomo vožnjo nadaljevali po italjanskih avtocestah do Verone z vmesnim postankom. Prihod na sejmišče je predviden med 8. in 9. uro zjutraj. Sam sejem se odpre ob 9. uri zjutraj in traja do 19. ure. V tem času so samostojni ogledi sejma in nakupovanje. Odhod proti Mariboru bo predvidoma ob 19. uri. Prihod domov pa v nedeljo okoli ene ure zjutraj. Peljala nas bo turistična agencija POHORJE TOURS.

CENA : 40 € po osebi

CENA VKLUČUJE: avtobusni prevoz, organizacijo izleta, skupinsko zdravstveno zavarovanje, cestnine, šofersko dnevnico, stroške parkiranja v Italiji, 8,5% DDV na prevožene km po Sloveniji, vstopnino.

PRIJAVE POBIRAMO DO 9. septembra 2013!!!!
(V Verono moramo javiti poimenski seznam zaradi rezervacije brezplačnih vstopnic.)

Prijave na OGLASNI DESKI ali na našo kontaktno številko.

Deli z ostalimi
Comments Off on Konjeniški sejem v Veroni

Konjeniški sejem v Veroni

Fieracavalli je bil mejnik v svetu konjeništva in od leta 1898 služi kot tržišče in sejmišče za konjarje. Letos s 113. sejmom uživajo mednarodno prepoznavnost, sejma se udeleži več kot 153,000 certificiranih obiskovalcev iz vsega sveta, več kot 600 razstavljavcev iz Italije. Tukaj na enem mestu, na 350.000 m² razstavnih površin se predstavi 2.500 konjev 60 različnih pasem – SEJEM v velikem pomenu besede. Več kot 150.000 obiskovalcev pride v štirih dneh na ogled sejmišča, spoznavati novosti, spremljati programe, navijati na tekmovanjih, obiskati predstave, se podučiti, izvedeti kaj novega ali nakupovati opremo zase in za svojega konja.

V letošnjem letu se je sejma udeležilo 19 članov KK Strnola in dva gosta, ostali so bili člani iz KD Pesnica, kateri so izlet tudi organizirali. Napasli smo si oči, nabrali nove ideje, videli konje najrazličenjših oblik, barv in velikosti, navijali za tekmovalce preskakovanja zaprek, božali miniaturne konjičke, opazovali kako kavbojci ženejo govedo, spoznali zgodovino, pasme in stile jahanja, občudovali črne Frizijce, postavne Andaluzijce, brskali po štantih, nakupovali in preživeli pester dan na temo konji.

Konjeniškem društvu Pesnica se zahvaljujemo za organizacijo izleta.

Deli z ostalimi
Comments Off on Konjeniški sejem v Veroni

Izlet v Verono

Konjeniški sejem v Veroni je eden najbolj svetovno znanih in dobro obiskanih sejmov. Svoboda, predanost, moč in eleganca je slogan prireditve. Ponujajo predstavitev pasem, ki jih premore 21. stoletje, ponujajo spretnosti, veščine in delo s konji, tako šport kot tak, kot raziskovanje pomenov, filozofije in iskanje različnih vrednosti konjev.
V soboto, 10. 11. 2007, smo se z avtobusom popeljali do Verone, mesta zaljubljenih, mesta Romea in Julije. Pot je trajala od 2. ure zjutraj do 10. dopoldan, a ko smo pred sejmiščem zagledali množico ljudi, je bila pozabljena.
Na sejmu so zabeležili v tem letu 145 tisoč obiskovalcev iz 49 držav. Takšen obisk potrjuje mednarodnost sejma Fieracavalli, kamor pridejo ljubitelji narave, ljubitelji konj.
Izlet se je končal z večerjo na krasu in potjo v nočnih urah proti Rogatcu. Ostali so lepi spomini, navdušenje nad videnim, utrujenost in zadovoljstvo, saj sejem ni le možnost videti konja na sto in en način, spoznati in kupiti vso možno opremo, pogledati tekmo, kjer jaha svetovna elita, ampak je tudi priložnost čutiti konja, si ogledati kakšno prireditev, hkrati pa širiti obzorja in znanja o konjih.
Vsako leto nekaj novega, vsako leto nekaj več in vredno ogleda. Več o sejmu, na spletni strani Fieracavalli.

Deli z ostalimi
Comments Off on Izlet v Verono