Svečani mimohod konjenice zaključil praznični december

December je mesec zabave, veselja, obdarovanja in prazničnega vzdušja. Ljudje pozabijo na skrbi in se prepustijo dobri volji. Ozirajo se na preteklo in načrtujejo prihodnje. Za nas je to mesec, ko prižgemo lučke našega konja, okrasimo konjušnico in se družimo bolj kot običajno. Iz kuhinje pridiši po kuhanem vinu, božičnem čaju in pecivu. Ko pogledamo nazaj na preteklo leto, na naše dogodke, delo, druženje in pomislimo na konje, ki so nam lepšali dneve v preteklem letu, lahko rečemo, da je bilo uspešno in prijetno. Vsekakor se ob tem spomnimo na naše člane, tečajnike, navdušence, sodelavce in znance, ki soustvarjajo naše društvo. Korak za korakom nadaljujemo pot, se trudimo po najboljših močeh, štejemo leta in opazimo, da se nas nekaterih Strmol kar drži in nam je prirasel k srcu.

V spominu nam ostaja glasen pozdrav konjev, ko odpiramo vrata konjušnice, razigrano galopiranje, ko jih po nekaj dneh spustimo na pašo, nežno druženje konjskih prijateljev, včasih celo nagajivo nagajanje. A vedno jih spremljamo z veseljem in navdušenjem, saj z njimi doživimo trenutke, ki za vedno ostajajo v spominu. Pa naj bo to prva ura jahanja, divji galop po travniku, uspeh pri nadgradnji znanja, ali zgolj njihov pogled iz boksa.

December smo zato namenili prazničnim besedam, oziranju nazaj in spodbudam za v prihodnje. V konjušnici je bila postavljena skrinjica želja in predlogov, ki je omogočala komentarje, pohvale in predloge k boljšem delovanju.

Pred božičem smo okrasili konjušnico, postavili smreko in konjem prinesli božične posladke.

Zadnji mesec tega leta smo zaključili s svečanim mimohodom v Rogaški Slatini, ki nekaterim jahačem pomeni izziv, drugim pa veselje ob sodelovanju na prazničnem dogodku. Konjenica je paradirala po parku mimo Grand hotela Rogaška do krilatega Pegaza, nato pa so jahači razjahali in konje namestili za blagoslov, ki je na Štefanovo značilen. Tako so domačini in gostje občudovali konje v za njih neobičajno urbanem okolju, jih hranili, božali in se z njimi fotografirali. Nekateri so že od daleč vzklikali imena njim poznanih konjev, drugi od navdušenja ploskali. Ker smo v Rogaško odjahali že petič, so jahači prejeli medaljo, ki zaznamuje naše dolgoletno udeležbo že tradicionalnega dogodka. Obiskovalcev je bilo veliko, kar nas navdaja s pohvalo in željo po udeležbi tudi v prihodnje.

V novo leto tako stopamo z odmevnimi koraki in upamo na tako uspešno delovanje in prijetno druženje s konjeniškimi navdušenci tudi v letu 2012!

Deli z ostalimi
Comments Off on Svečani mimohod konjenice zaključil praznični december

Štefanovo

Že tradicionalni mimohod dvanajstih konjev smo ponovno izvedli v Rogaški Slatini na Evropski ploščadi s sodelovanjem Turističnega društva RS na štefanovo, 26.12.2010. Ob radeckem maršu se je zvrstilo deset naših konj in dva gostujoča (ponija Skugy in Preciosa). Letos prvič je bil z nami Sejf, ki je toliko bolj ponosno paradiral po parku  zdraviliča. Povezovala je Mateja Voh, k mikrofonu pa je povabila naši “seniorki” Jožico in Zinko, našega predsednika Vilija in inštruktorico Lindo. Ni manjkal tudi naš čuvaj Sunny, le  Mikico smo pogrešali… Jahači so bili v letu 2010  malo mlajši, tako so nekateri  imeli priložnost sodelovati prvič. Tokrat smo proti ploščadi prikasali v enojicah, razjahali pri Central Cafeju in bili žegnani, kot se na dan zavetnika konj pritiče. Ni manjkal obhod Pegaza in slovesni pozdrav Rogaški ob odhodu.
Pa nasvidenje naslednjič!

Deli z ostalimi
Comments Off on Štefanovo

Štefanovo

Konjeniški klub Strmol in Turistično društvo Rogaška sta tudi letos polepšala december z organizacijo “Mimohoda konjenice” v Rogaški Slatini. V soboto, 26.12.2009, se je ob 14.uri pričel govor napovedovalke, ki je naznanila dogajanje in občinstvu povedala malo več o konjih, delovanju kluba, aktivnostih in dogodkih, ki se v KKS odvijajo, o konjih kot takih in o tej prireditvi, ki je dobila eminentno mesto v top 10 slovenskih prireditev. Obiskovalci so polni navdušenja pričakovali jahače, sodelovali v nagradni igri, popili kaj toplega, luščili lešnike, nato pa so se že v daljavi zasvetile rdeče palerine jahačev. Ob radeckem maršu je dvanajst konj in jahačev iz KKS prikasalo do evropske ploščadi, objahalo Pegaza in nato so svoje konje “parkirali” pri ograji, kjer so jih obiskovalci lahko božali in jih opazovali od blizu. Otroci, ki so konje držali, so povedali nekaj o učenju jahanja, predsednik Vili Bukšek o samem klubu in ježi v Rogaško, Tatjana pa o hipoterapiji. Sledilo je žegnanje konj, ki je na štefanovo značilno, nato pa so s svojo inštruktorico Lindo v rdečih barvah prišli otroci in pokazali, da znajo tudi oni “krotiti” tako veliko žival. Odjahali so mimo Pegaza in se v spremstvu odraslih in mahanjem v slovo vračali nazaj domov. Na prireditvi je sodelovalo veliko članov, ki pri nas jahajo, seveda pa ni manjkal naš nadebudni Sunny.

Deli z ostalimi
Comments Off on Štefanovo

Na Štefanovo smo odjahali v Rogaško

Na evropski ploščadi v Rogaški Slatini se je zbrala množica ljudi iz bližnjih krajev in si ogledala žegnanje konj.

12 članov iz KK Strmol in 12 konjev se je odpravilo iz Rogatca v Rogaško Slatino. Z ogrinjali (na tem mestu: posebna zahvala Trgovinam Jager) in enakimi podsedelnicami smo v rdečih barvah zastopali naš klub. Povezovalka je napovedala kolono konjev, nakar se je publika ozirala po parku Zdravilišča Rogaška. V daljavi so se pokazale rdečo-bele in rdečo-rjave pike.

Konjeniki so odjahali po parku do evropske ploščadi, kjer so čakali mlajši jahalci, ki so asistirali pri žegnju konj. Napovedovalka je predstavila klub, njegove dejavnosti in dala besedo tudi Viliju B., ki je opisal pot do Rogatca, povedal nekaj o jahalcih in aktivnostih kluba in nato je Linda pokomentirala tečajnike. Sprehodili smo se do Pegazove ploščadi v Rogaški in čez evropsko ploščad nazaj, kjer smo pobrali deklico, nato pa odjahali po parku proti domu.

Hvala za sodelovanje vsem članom in veselimo se obiska tudi prihodnje leto!

Deli z ostalimi
Comments Off on Na Štefanovo smo odjahali v Rogaško

Mimohod konjenikov KK Strmola

Na Štefanovo, 26.12., smo tudi v letu 2008 odjahali v Rogaško Slatino.
Dvanajst konjev je odkasalo v trojicah mimo Zdraviliškega doma proti Pegazovi ploščadi. Nato smo se na evropski ploščadi ustavili, razjahali in konji so dobili jabolka in korenje. Obiskovalci so malo izvedeli o Štefanovem, blagoslovu konj, se približali h konjem in ta hrabri so jih tudi pobožali in nahranili. Konjeniki smo ponovno odjahali proti Pegazovi ploščadi, kjer stoji veličasten Pegazov kip, nato pa po parku mimo hotela Slatine odjahali domov proti Rogatcu.

Deli z ostalimi
Comments Off on Mimohod konjenikov KK Strmola