Konjeniške igre 2017

V soboto, 13. maja 2017, sta se ponovno pomerila v spretnostnih konjeniških igrah dva prijateljska kluba: KK Strmol in KD Pesnica. Poligon je bil sestavljen iz labirinta, tunela, košarke, hokeja, meta podkev … Tekmovalci so bili sestavljeni po trojicah in so se skupaj na koncu tekmovanja pomerili še brez konja, kot “pešaki”. KK Strmol je imel ekipo sodnikov, fotografov, pomočnikov za konje, kuharjev, natakarjev, organizatorjev, zapisnikarjev in postavljavčev poligona, da so igre potekale tekoče in smo 120 tekmovalcem in še enkrat tolikim gledalcem omogočili prijetno druženje, zabavne igre, odlično hrano in se skupaj družili.

Zahvala vsem ekipam  Strmola v imenu predsednika kluba!

Deli z ostalimi

Igre brez meja na konjih – KD Pesnica v gostih pri KK Strmol

Na vročo junijsko soboto, 13.6., so na tekmovanje v konjeniških igrah v Rogatec tudi letos prišli člani Konjeniškega društva Pesnica, ki so potekale pod okriljem Konjeniškega kluba Strmol.

Ker sta partnerska kluba v tesnem strokovnem sodelovanju, je enkrat na leto čas, da svoje moči pomerita tudi v poligonu. 64 predstavnikov se je pomerilo v ekipnih konjeniških igrah, ki so bile letos v znamenju spoznavanja različnih konjeniških športov – od dresure, preskakovanja, spretnostnega jahanja, vse tja do pola in western veščin, ki zahtevajo tudi ujem telička z lasom. Drugi del je spomnil na slavne igre brez meja, ki se jih spomnimo s televizijskih ekranov. Ekipe so premagovale različne elemente sodobnih spretnosti – zorbing, hoja po slack line – kot tudi ekipni slalom z lestvijo in hojo s hoduljami.

Namen konjeniških iger, ki jih prirejamo skupaj s KD Pesnica, je medgeneracijsko in medkrajevno sodelovanje, druženje in izmenjava znanja, skupni motiv pa seveda ljubezen do konjev.

»Konjeniške igre so tudi letos postregle z zanimivimi ekipnimi igrami, poskrbljeno je bilo tudi na obilico smeha in za bučno navijanje s strani obeh klubov – zelenih in rdečih z navijaških tribun«, je komentiral predsednik KK Strmol Vili Bukšek.

Vsem članom se zahvaljujemo za pomoč pri izvedbi dogodka!

DSC_0077 DSC_0195
DSC_0306 DSC_0331
DSC_0488 DSC_0626

 

Deli z ostalimi

Konjeniške igre 2015

Na vročo poletno soboto, 13. junija, smo Strmolčani organizirali konjeniške igre s KD Pesnica.

Kot že tradicionalno, so se člani podali v boj za pokal letošnjih konjeniški iger. Ker je ključno sodelovanje, prijateljstvo, druženje in zabava so bile konjeniške igre sestavljene iz dveh delov – Iger brez meja in Poligona konjeniških športov. Tekmovalne ekipe štirih so skupaj premagovale različne ovire, sočasno pa se učili različnih športov westerna, pola, spretnostnega, dresurnega jahanja idr. Vsak tekmovalec je bil del ene od ekip, ki so bile poimenovane po različnih pasmah. Zmagali so tekmovalci skupine Appaloosa.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim ekipam, ki so pomagale pri organizaciji dogodka.

Deli z ostalimi

Konjeniške igre

Člani Strmola so se tudi letos udeležili konjeniških iger, ki so bile v soboto, 24.5.. Tokrat so nas gostili Pesničani, ki so nam ponovno pripravili lep in nepozaben dan. Malo tekmovalnosti in veliko prijateljskega druženja z ljubitelji konj je nagradilo še sonce, ki je omogočilo prijetni družinski dan v naravi. Drugo leto smo na vrsti ponovno mi.

DSCF1282 DSCF1238 DSCF1237

Deli z ostalimi

Konjeniške igre – 8.6.2013

Sodelovanje z Jožetom Frajzmanom in KD Pesnico je že leta prisotno, konjeniške igre pa so postale že tradicionalne. Na sončen in vroč junijski dan so nas obiskali Pesničani, ki imajo konje in konjeništvo radi prav toliko kot mi. Konjeniške igre smo otvorili s pozdravom obeh predsednikov in izmenjavo daril, sledila je otvoritev projekta “Ureditev konjeniških poti”. Nato je goste pozdravil tudi župan Rogatca, g. Martin Mikolič, ki je svečano otvoril  zalivalni sistem maneže. Po uvodnem delu so se v maneži predstavili jahači Strmola z reprezentančno ježo osmih konj, nato pa je sledil prikaz ježe brez sedla. Sodniški tim je imel poligon pripravljen in konjeniške igre so se začele!

V prvi kategoriji ZAČETNIKI je bilo 8 parov (jahač iz Strmola in jahač iz Pesnice), ki sta skupaj nabirala točke in premagovala poligon. Sledilo je tekmovanje druge kategorije JAHAČ 1, kjer so jahači v paru konja izmenjali, tekmovalo je 11 parov. Sledila je kategorija 3 – JAHAČ 2, kjer so tekmovali v trojicah. Eden iz trojice se je trudil v poligonu, preostala tekmovalca pa sta svoje znanje v ježi preizkusila na terenski ježi, ki je potekala po kategoriziranih in označenih konjeniških poteh. Premagovali so naloge in se držali ježe, kot jo narekujejo pravila Jahača 2. Ko so se jahači vrnili v konjušnico, so sodniki sešteli točke in podelili pokale, diplome in rozete.

V kategoriji 1: začetniki je 1. mesto osvojil par: Jožica (Strmol), Klara (Pesnica), 2. mesto Lučka (Strmol), Maja (Pesnica), 3. mesto sta zasedli Klara (Strmol) in Marica (Pesnica). V kategoriji 2 – JAHAČ 1 sta zmagala Luka (Strmol) in Špela (Pesnica), Neja (Strmol) in Taša (Pesnica) sta bili 2., na 3. mestu pa sta bili Dona (Strmol) in Polona (Pesnica). V kategoriji JAHAČ 2 so tekmovale trojice, tako so se seštele točke iz poligona in terenske ježe. Zmagovalno trojico so predstavljali Ksenja (Strmol), Lana (Pesnica) in Vili (Strmol). 2. mesto so osvojili Nuša (Pesnica), Vojko (Strmol), Natalija (Strmol), 3. pa so bili Bruna (Strmol), Gal (Pesnica) in Katarina (Pesnica). Za informativnost: rezultati poligona za kategorijo Jahač 2 (brez seštevka terena): najboljša je bila Jerneja (Strmol), nato Vojko (Strmol) in Ksenja (Strmol). Pari in trojice so prejeli nagrade, prav tako kot dva pogumna jahača, Nina in Filip (Pesnica).

Vsak tekmovalec in obiskovalec je bil zmagovalec, saj smo se družili zaradi ljubezni do konjev, preživeli prijetno sobotno popoldne na sončku, z dobro družbo in še boljšimi gosti. Za žejne in lačne so poskrbeli naši kuharji in natakarji, ki so odlično opravljali svoje delo.

KK Strmol se zahvaljuje vsem članom, ki so odlično opravili svoje naloge: sodnikom, postavljalcem poligona, kuharjem, strežbi, napovedovalkama, aranžerjem, skupini za konje in jahače, našim puncam, ki pridno urejajo prostore in konje, organizatorjema (Lindi in Viliju) ter vsem, ki so pripomogli, da so bile konjeniške igre uspešno izpeljane.

Ob koncu iger je sledilo še povabilo za prihodnje leto, tako da se v letu 2014 na konjeniških igrah spet srečamo v Pesnici. Do prihodnjič!

Deli z ostalimi

Obisk iger v KD Pesnica

V soboto, 3.11., smo obiskali prijateljski klub KD Pesnica, ki je priredil igre v kategorijah J1, J2, igre na tleh brez konja in manjše tekmovanje v preskakovanju zaprek. Gostili so klub iz Maribora, med gosti pa je bil tudi inštruktor in sodnik Edi, ki je jahače ocenil v pravilnosti jahanja. Pesnica je tako z dogodkom zaključila sezono.

Deli z ostalimi

Konjeniške igre v KD Pesnica

Sodelovanje KK Strmol in KD Pesnica sega že kar precej let nazaj. Vedno smo bili povezani tako s predsednikom KD Pesnica, g. Jožetom Frajzmanom, kot z inštruktoricami jahanja. Izmenjevali smo izkušnje, se pod budnim očesom g. Jožeta pripravljali za izpite in se družili. V lanskem letu smo sodelovanje podkrepili s konjeniškimi igrami. Naše prijatelje iz Maribora smo gostili v Rogatcu. Obljubili smo si, da postanejo igre tradicija. In letos smo se člani KK Strmol z veseljem odzvali povabilu na tekmovanje in druženje.

Pripravili smo seznam tekmovalcev in krenili proti Mariboru, v Pesnico, polni tekmovalnega duha in dobre volje.

Tudi tokrat so nas sprejeli na njihov svojstven način: dobrodošlica odprtih rok. Izmenjali smo protokolarna darila, se nasmejali izvirnosti in nazdravili. Pijače, hrane in dobre volje ni manjkalo niti en sam trenutek. Tečajniki so pripravili predstavitveni program z jahanjem brez sedla in uzde, nato smo si pogledali trening preskakovanja zaprek. Dobro nastavljena navodila so nam vsem pomagala prebiti začetni strah. Sodniki iz obeh klubov smo združili moči in korektno ocenjevali.

Tekmovalci iz kategorije začetnikov so odprli igre, bodrili so jih vsi prisotni. Da pa glasu ni zmanjkalo, so skrbeli hitri natakarji, ki so neutrudno prinašali in odnašali kozarce. Temperatura je rasla iz kategorije v kategorijo, navijači so vzpodbujali in ploskali. Otroci in odrasli smo se sproščeno družili in navezovali nove stike. Vse nas druži ljubezen do teh prelepih plemenitih živali, konjev.

Posebne vzpodbude so bili deležni tekmovalci, ki so spadali v odraslo kategorijo jahačev – terencev. Imeli so upravičeno tremo, kajti budnemu očesu g. Jožeta ni pobegnil prav nihče. Kategoriji začetnikov, J1 in J2, je sledila še zadnja šaljiva kategorija brez konj. Pomešani smo bili vsi: otroci, odrasli, KK Strmol, KD Pesnica. Adrenalin je še vedno krožil po žilah.

In rezultati za KK Strmol:

  • ZAČETNIKI: 2. mesto Rene
  • JAHAČ 1: 1. mesto Toni
  • JAHAČ 2: 1. mesto Vinko
  • BREZ KONJ: 1. mesto Renata in Tit ter člana KD Pesnica

ČESTITKE VSEM, KI STE ZBRALI POGUM IN TEKMOVALI: ZMAGOVALCI SMO VSI!

Dan se je prevesil v noč. Sonce, pijača in hrana so utrudili tudi najbolj vztrajne.  Poslovili smo se z obljubo, da se prihodnje leto vidimo in pomerimo v Rogatcu na 3. KONJENIŠKIH IGRAH.

Hvala KD Pesnica! Podarili ste nam res lep dan!