Prihod Božička ob spremstvu konjenikov

Življenje in vrvež sta se povsod umirjala. Bil je čas adventa, čas pričakovanja, čas božičnega novega upanja in k nam – ker letos ni snega – je prišel Božiček s prošnjo. Ker je vedel, da je 23.12. njegov dan za obisk rogaških otrok, je prosil, da ga namesto jelenov in sani pospremimo in pripeljemo Konjeniki KK Strmol. S tem namenom smo bili del zadnje Praznične tržnice v Rogatcu organizirane s strani Zavoda za kulturo, turizem in razvoj Rogatec.

Praznični dnevi so priložnost, da ponovno vzpostavimo pristno bližino s svojimi bližnjimi in prijatelji.
Mi konjeniki pa tudi s konji … in to smo želeli deliti tudi s someščani.

Ker letos v tem prazničnem, božičnem času pogrešamo sneg in ker je letošnji Božiček želel biti še posebej blizu otrok, je za spremstvo poklical nas konjenike.  Namreč, Božiček in Palčki so bolj tradicionalni …. Za prevoz niso želeli vzeti taxi, Uber ali vlak, ampak pa se je le odločil, da bo ostal sebi zvest tradiciji. Božiček celo pravi, da so konji poezija narave. Dobri mož še vedno prisega na spokojno in umirjeno življenje in to želi vsem v času praznikov, ki nas prepogosto pahnejo v neko ihto polno opravkov in stresa.

Njegova modrost je, da sta radost in notranji mir najbolj želeni čustvi, ki ju ne moremo doseči z zunanjimi stvarmi in darili, ampak se moramo prepustiti čarobnosti praznikov, ki so že tukaj. No, mi smo čarobnost našli v dogodku praznične tržnice, s palčki in praznično odetimi konjeniki v spremstvu konjev.

Graciozno je prišla konjenica Strmola do praznične tržnice v soboto, 23.12., ki se je vse adventne vikende odvijala pri Gasilskem domu v Rogatcu in s tem udarila na zaključno noto. V spremstvu je bilo kar nekaj mladih konj, ki so pogumno želeli opravljati spremljevalno nalogo in so s tem bili na preizkušnji. Tudi oni so namreč obljubili Božičku, da bodo poskusili biti karseda pridni.

Božiček je svoj obisk počastil z darili in obljubil, da pri Snežni kraljici naprosi za malo snega.

Vsem sovaščanom in ljubiteljem konj želimo prijetne, mirne in srečne praznike ter vse dobro v letu 2018!

 

Deli z ostalimi
Comments Off on Prihod Božička ob spremstvu konjenikov

Prednovoletno srečanje članov

V petek, 23.12., so otroci izdelali okraske za smrečico ter okrasili konjem bokse, nato pa nas je v KK Strmol obiskal Božiček.
_dsc0354_dxo_1280x851 _dsc0370_dxo_1280x851

Deli z ostalimi
Comments Off on Prednovoletno srečanje članov

Božično praznovanje

KK Strmol je leto 2015 zaključil s prednovoletnim druženjem v soboto, 19. decembra.

Pridne jahače je obiskal tudi Božiček in dva škrata, konji pa so dobili lepo okrašene bokse.

 

20151220_191722 20151219_184253 20151219_181012
Deli z ostalimi
Comments Off on Božično praznovanje

Božično praznovanje

Na predbožično soboto smo se člani KK Strmola podružili ob čaju ter našim konjem okrasili konjušnico. Obiskal pa nas je tudi Božiček!

b7 božiček 1

Deli z ostalimi
Comments Off on Božično praznovanje

Božično druženje v prazničnem decembru

* BOŽIČNO PRAZNOVANJE *

* SOBOTA // 20.12. // 17:00-20:00 *

 

Postavitev smrekice,

krašenje konjušnice,

druženje ob toplem čaju

& presenečenje …

7d719953a6da725d92436515248d5e25 Horse under the Christmas tree top-10-christmas-2013-gift-idea-for-kids-best-presents-for-children-hemleys-duke-rocking-horse

Deli z ostalimi
Comments Off on Božično druženje v prazničnem decembru

Božično praznovanje

V soboto,   21.12., smo ob 17h pričeli z zaključkom leta. Ob toplem čaju in piškotkih smo okrasili konjušnico in klubske prostore, nato pa nas je obiskal še Božiček s palčkoma, ki sta mu pomagala zavijati darila.

Deli z ostalimi
Comments Off on Božično praznovanje

Zaključek leta

* BOŽIČNO PRAZNOVANJE *

* SOBOTA // 21.12. // 17:00-20:00 *

 

Postavitev smrekice,

krašenje konjušnice,

druženje ob toplem čaju

& presenečenje na ogromnem Rudolfu …

Deli z ostalimi

Comments Off on Zaključek leta

Božično praznovanje

V soboto, 22.12, smo se ob 16h zbrali z namenom praznovati in posloviti se od leta 2012. Otroci so se udeležili prireditve v prostorih občine, nakar smo s konji pospremili do tja tudi Božička. V družbi štirih konjev in palčic s Strmola se je tako slavnostno sprehodil do kraja dogodka in samih pridnih otrok, ki so ga že nestrpno čakali. Po koncu prireditve so se naši člani vrnili v klub, kjer smo s skupnimi močmi okrasili konjušnico ter konjem razdelili praznične posladke. Naj bo 2013 srečno!

Deli z ostalimi
Comments Off on Božično praznovanje

Okrasitev hleva in postavitev smrekice

V petek, 23.12.2011, ob 17.30 uri, smo se zbrali v klubu in s skupnimi močmi okrasili hlev in tako pričarali tudi našim konjskim prijateljem praznično vzdušje.

Barvali smo božične pobarvanke, jih izrezovali, izdelovali zvezdice, krasili smrekove vejice za bokse in smrečico v klubskem prostoru. Ob poslušanju božičnih pesmi, sladkanju z medenjaki in pitju zimskega čaja, nam je čas minil v prijetnem razpoloženju. Konji pa so za posladek dobili korenje in jabolka.

Deli z ostalimi
Comments Off on Okrasitev hleva in postavitev smrekice

Božično praznovanje

V četrtek, 23.12, smo v klubu krasili smrekico, prostore in konjušnico. Ob toplem čaju smo igrali bingo in prepevali božične pesmi.

Deli z ostalimi
Comments Off on Božično praznovanje